НОВИНАРСКИ КЛУБ
СОУ ,,Св. Кирил и Методиј“ – Неготино е едно од десетте средни училишта кои станаа дел од проектот на USAID и IREX со наслов ,,Младите размислуваат“.
Проектот го спроведуваат Младинскиот образовен форум и Македонскиот институт за медиуми и има за цел унапредување на медиумската писменост кај учениците од основните и средните училишта.
Во рамките на проектот младите ќе ги изучуваат новинарските и медиумските вештини.
Координатор на проектот е проф. Маја Којчева – Величкова.