Потпишување на анекс на договорот за средните училишта со двојазични франкофонски паралелки, со цел дополнително зајакнување на овие исклучителни паралелки

Во вторникот на 14 март, Амбасадорот и Министерот за Образование и наука, г.Јетон Шаќири, потпишаа анекс на договорот за средните училишта со двојазични франкофонски паралелки, со цел дополнително зајакнување на овие исклучителни паралелки, во присуство на директорите на веќе засегнатите установи: средните училишта Орце Николов и Раде Јовчевски Корчагин во Скопје, Јосип Броз Тито во Битола, Гоце Делчев во Куманово и Кирил и Методиј во Неготино, како и средното стручно училиште Лазар Танев од Скопје.