Денес нашето училиште беше дел од настанот кој се одржа на градскиот плоштад под име Саем за регионален развој на Вардарски регион за подршка на социјални претпријатија.
Нашите ученици од образовниот профил прехранбен техничар под менторство на своите професори учествуваа со проектот “Слатки и солени мали здрави задоволства- мафини”.