По иницијатива на Младинската организација на СОУ„Св.Кирил и Методиј“- Неготино ќе се реализира ON LINE настан на ZOOM, по повод 5 Мај- Ден на македонскиот јазик. Настанот ќе се одржи на 5.5.2021г.(среда) во периодот од 14ч. до 14.45ч. Под мотото: Јазикот наш насушен и оваа година да го одбележиме овој ден под закрила на нашиот Блаже Конески, следбеникот на словенските просветители кој го покажа светлиот пат на постоењето на јазикот низ историјата до ден денешен. Сите заинтересирани ученици можат да се вклучат на овој настан и да дадат свој придонес на следниот начин:

Join Zoom Meeting https://us04web.zoom.us/j/7189502831pwd=YzJlSG9vVmxWZE1JWkI4WEx2WTV4Zz09

Meeting ID: 718 950 2831

Passcode: n3R3mQ