Project enpol-ee-Del. 4.3.2- Cross border competitions (Проект ,,ENPOL EE”-повик за натпревари)

Почитувани,

Ве известуваме дека во рамките на проектот ,,ENPOL EE” објавен е повик од страна на DIKEPAP, општина Pella-Грција за натпревари кои се отворени за ученици од општините Пела и Неготино.

Натпреварите по уметност се наменети за ученици на возраст од 13,14 и 15 години, додека натпреварите за фотографија се наменети за ученици на возраст од 16,17 и 18 години.


 

Детални информации за објавениот повик се достапни на веб страната:

https://enpolee.eu/2020/05/21/del-4-3-2-competitions-for-schools-students-in-pella-and-negotino/  како и во документите во прилог:
enpol-ee-_-Open-Invitation-to-an-Artistic-Competition(2) 
 enpol-ee-_-Open-Invitation-to-a-Photography-Competition

Краен рок на објавениот повик е 12 Јуни.

 

Announce the call for the school competitions. The call will be open to students from Pella and NegotIino.

-artistic competition: ages 13-14-15 (Junior High School)

-photography competition: ages 16-17-18 (High School).

The deadline is at 12th of June.

The award ceremony will be in September.

The submission can be sent to DIKEPAP via e-mail after the school collects them. We mention that the Municipality of Negotino will send them to DIKEPAP via web (wetranfer for example).

 

MA-Ms.Lidija Neceva  Associate in Development Department 
tel:0038943361045 lok.123 fax:0038943361933
mob.072/320-840 

E-mail: lidijakostadinova@yahoo.com
E-mail: necevalidija@yahoo.com
E-maillidija.kostadinova@negotino.gov.mk