I НАГРАДА НА ДЕТСКИОТ ЛИКОВЕН КОНКУРС „ЗИМСКА ПРИКАЗНА”

Во Музејот на македонската борба на 19.05.2021 беа доделени наградите за победници на детскиот ликовен конкурс „Зимска приказна”, организиран од Амбасадата на Руската Федерација и „Россотрудничество“.
Конкурсот беше одржан во пресрет на Нова година и Божиќ и е посветен на традициите за овие празници во нашите земји. На натпреварот учествуваа над 320 деца од различни македонски градови, според информациите од Руската амбасада.
Учество зема и нашата ученичка Зорица Биковска која освои прва награда, во категорија од 14-18години.
Честитки за нашата ученичка!