ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МАТУРАНТИТЕ КОИ ПОЛАГААТ ДРЖАВНА МАТУРА

Списоците на пријавени кандидати за полагање Македонски јазик и литература по простории во текот на утрешниот ден (изутрина на 04.06.2021) ќе бидат истакнати на влезните врати од училиштето и на огласна табла.

Испитот се одржува на 05.06.2021 со почеток од 10 часот но, учениците најкасно до 9:15 часот да бидат пред службениот влез на училиштето.

Задолжително да носат со себе документ за идентификација (лична карта или пасош) како и заштитна маска.

УМК