Известување за крводарителска акција во просториите на Црвен крст Неготино

Црвен крст Неготино Ве известува дека на ден 06.11.2020 година(петок) ќе се одржи крводарителска акција во просториите на Црвен крст Неготино со почеток од 09 до 15 часот.

Учениците од III и IV година може да се вклучат во акцијата за дарување на крв со наполнети 17.5 години со потпишана согласност од родител или 18 години само со лична карта.

Традиционално досега два пати годишно одржувавме крводарителски акции во училиштето, меѓутоа поради состојбата со пандемијата од COVID19 оваа крводарителска акција ќе се одржи во просториите на Црвениот крст каде може да земат учество како учениците така и професорите вработени во училиштето.

Од Цвениот крст напоменуваат дека дарувањето на крв е безбедно и се одвива според дадените протоколи.