Работилница на тема „Медиумска писменост“

Елена Тимова и Јована Анѓелковска, ученичките коишто беа дел од тренингот за тренери на тема “Медиумска писменост”, одржаа три работилници на пеесетина ученици од прва до четврта година. Тие се обидоја да ги поттикнат своите соученици да бидат повеќе медиусми писмени. Дел од работилницата беше наменета за тоа како да се препознае една лажна вест, какви ефекти може да имаат медиумите врз нас и кои прашања треба да ги имаме на ум кога читаме една вест. Истата се заврши со практична вежба користејќи ја познатата реклама на брендот за газирани сокови “Пепси”.