Покана за 48-та Меѓународна ликовна изложба Лидице, Чешка 2020

Во прилог е покана за учество на 48-та  Меѓународна изложба на ликовна уметност во Лидице, Чешка, 2020 чијашто тема е „пејзаж„. Изложбата е основана во чест на сеќавање на децата жртви од чешкото село Лидице, убиени од германските нацисти во 1942 година, како и во чест на сите деца загинати во војна. Се одржува од 1972 година, а годинава имаше учесници и од нашата земја.

Сите потребни информации како што се условите за учество и начинот на пријавување се достапни на веб адресата https://www.mdvv-lidice.cz/   ( https://www.mdvv-lidice.cz/en/current/invitation/ ).

Зинтересираните учесници може да се пријават со пополнување на апликацијата достапна на веб адресата.

Крајниот рок за пријавување е 14 февруари 2020 година.