Честитки за наградата на Симона Миладинова

Честитки на Симона Миладинова, наша сограѓанка која студира во Франција, за освоеното прво место за изработен проект на тема: Унапредување на средното стручно образование , преку размена на искуства од стрна на стучни лица, наставници и ученици .


Симона го избра нашето училиште, направи консултација за можностите и капацитетите на објектот, струките и наставниот кадар, а истовремено го претстави и на  Градоначалникот на Општина Неготино, од каде се наиде на целосно разбирање и расположение за работа, за  проект, кој тогаш беше во почетна фаза.

Се надеваме дека проектот ќе го реализираме до крај, со што ќе имаме придобивка како училиштето така  и дел од бизнис секторот.

На нашата млада сограѓанка Симона ќе и посакаме: многу проекти, награди и перфектна кариера во областа на науката која ја има избрано како нејзин животен предизвик.

Честитки до нашата Анета Трајкова за нејзиниот голем успех на студиите во Франција!

Честитки до Анета Трајкова, поранешна ученичка во СОУ „Св.Кирил и Методиј“ – Неготино за постигнатите успеси и големиот напредок во образованиетo, со што го промовира нашето училиште и нашата држава воопшто, односно темелот на знаењето, кој го има понесено од тука. Од наша страна ќе и посакаме многу успеси во кариерата и научните достигања, да ти бидат ѕвезда водилка во животот.

Извор: Француски институт во Скопје
https://www.facebook.com/if.skopje/photos/a.267230923304560/3597308980296721/?type=3&theater

Ученик на генерацијата 2016-2020 година

Според Правилникот за номинирање, избор и прогласување на ученик на генерација и пофалени ученици при СОУ „Св.Кирил и Методиј“ – Неготино,  Наставничкиот совет по предлог на комисијата за избор на ученик на генерацијата 2016-2020 го прогласи ученичкот Пане Андов од билингвална паралелка – IV5,  за ученик на генерацијата 2016-2020 година.

     Пане Андов, ученик на генерацијата 2016-2020г.

„Секој голем сон започнува од сонување. Секогаш памти: Во себе имаш сила, трпение и страст да ги допреш ѕвездите како би го променил светот.“

 

Освоени награди, учества и пофалници:

  • I место Републички натпревар по Француски јазик “Олимпијади 2019”- Скопје 2019
  • III место на Републичкиот натпревар по француски јазик “Спелување 2017”- Скопје 2017
  • II место на меѓународниот натпревар по француски јазик “Олимпијади 2020” во категоријата усно изразување- Молдавија 2020
  • специјална награда на натпреварот за дебати во рамките на проектот “Патеките на спомените”- Кутанс 2019 (Франција)
  • образовен и педагошки престој во гимназијата Лебрен од Кутанс (Франција)- септември и октомври 2018, школска размена со гимназијата Малерб од Каен (Франција)
  • Пофалница од државен натпревар по математика 2018 г.
  • III место од регионален натпревар по математика

Воедно, му посакуваме успешни студии на Универзитетот во Марибор, Факултет за електротехника, насока Роботика.

Исто така, наставничкиот совет ги пофали сите номинирани ученици за вложениот труд и постигнат успех на натпревари и училишни активности/проекти и континуиран одличен успех во генерацијата 2016/2020 год.

Честитки и до учениците за освоено I, II, III место на распишаниот Литературен конкурс по повод Патрониот празник на училиштето на тема: Бисерот од школката на Кирил и Методиј.
Прво место: Јована Анѓелковска III 5
Второ место : Аделина Леа Марангу II 5
Трето место: Елена Тимова III 5

Известување за третото пријавување за упис на ученици во прва година за учебната 2020/21г.

трето ПРИЈАВУВАЊЕ ВО ЈУНСКИОТ УПИСЕН РОК

Во врска со уписот на ученици во прва година во учебната 2020/2021 година коj ќе се реализира на 29 јуни 2020 година во период од 07:00 до 13:00 часот, а со цел да се почитуваат препораките дадени од надлежните институции заради настанатата ситуација со вирусот COVID 19, Ве замолуваме доследно почитување и придржување кон следниот:

Азбучен ред од презимето на ученикот,согласно со Протоколот за упис од МОН

За 29.06.2020 важи следната временска рамка:

07 – 09 часот за презимиња од А – Ж

09 – 11 часот за презимиња од З – М

11 – 13 часот за презимиња од Н- Ш

Резултатите од третиот уписен рок ќе бидат објавени на 30 јуни.

Ве известуваме дека поради било какви причини ученикот не стигне во временската рамка за упис уредно ќе му бидат примени документите ,но кога ќе се створат услови пропишани со Протоколот за упис.

Учениците треба да имаат пополнети и комплетирани документи при влезот во училиштето.

Со почит кон колегата

in memoriam

Почитувани ,

СОУ,,Св. Кирил И Методиј “,  со огромна тага и болка, ги информира сите  вработени, ученици, родители и пријатели  дека  нашиот колега, пријател , другар… и пред се – човек со големо срце, проф- Марјан Алтанџиев ненадејно почина и прерано не напушти  на ден  27.06.2020г.

Професорот Марјан Алтанџиев е роден на 07. 11. 1977 во Неготино. Основно и средно училиште завршува во Неготино, по што се запишува на класични студии на Филозофскиот факултет во Скопје.

Во 2004 година се вработува како професор по латински јазик во СОУ,,Св.Кирил и Методиј”- Неготино.

 Нашиот Марјан, колегата Марјан… професорот Марјан…

Замина тивко, замина нечујно… замина како личност која секогаш го даваше најдоброто од себе …

Но, животот е понекогаш суров !!!

Не напушти професорот кој што го почитуваа  и вреднуваа сите, а пред се , учениците… а сите знаеме  дека нема поголем вреднувач и оценувач на работата на наставникот од  учениците. Ги подучуваше твоите ученици да бидат добри и воспитани деца,  да знаат да го користат латинскиот јазик кога ќе им биде потребен. Но не успеа тоа да го сториш и со идните генарации, смртта ја попречи твојата мисија.  Го почитуваа и сакаа и учениците и вработените. А знаете сите зошто…. заради професионалноста и колегијалноста.  Беше полн со живот, полн со знаење и професорска љубов која ја  пренесуваше на учениците.  Полн со почит и професионалност која ја споделуваше со колегите и родителите.

Замина и зад себе остави огромна празнина, тага , неверување и плач. Зборовите се премалку за да ја искажат тагата , болката и неверувањето за прераната загуба на нашиот колега, професор, другар, пријател… замина без последен поздрав…

Нашето училиште, образованието во општина Неготино, учениците, вработените во СОУ,,Св.Кирил и Методиј”- Неготино денес изгубија многу.

Изгубија професор, личност, а пред се – човек!!!

Премалку е се ова за крај, за ваков крај. Почивај во мир, секогаш ќе останеш во нашите срца.

Со почит кон твоето дело и се што направи за развојот на воспитно-образовниот процес во СОУ,,Св.Кирил и Методиј”- Неготино и  во општина Неготино.

Од твоите колеги , ученици, вработени и сите кои те познаваа… Вечна слава!

 

 

Со посвета кон нашиот колега, професор, пријател и другар

Професор, Марјан Алтанџиев

 

 

Втор уписен рок на ученици во прва година при СОУ„Св.Кирил и Методиј“- Неготино за учебната 2020/21год.

Започна второто пријавување во јунскиот уписен рок

Во врска со уписот на ученици во прва година во учебната 2020/2021 година коj ќе се реализира на 24 јуни 2020 година во период од 07:00 до 19:00 часот и 25 јуни 2020 во период од 07:00 до 13:00 часот, а со цел да се почитуваат препораките дадени од надлежните институции заради настанатата ситуација со вирусот COVID 19, Ве замолуваме доследно почитување и придржување кон следниот:

Азбучен ред од презимето на ученикот,согласно со Протоколот за упис од МОН

За 24.06.2020 важи следната временска рамка:

07 – 12 часот за презимиња од А – Ж

12 – 16 часот за презимиња од З – М

16 – 19 часот за презимиња од Н- Ш

За 25.06.2020 важи следната временска рамка:

07 – 09 часот за презимиња од А – Ж

09 – 11 часот за презимиња од З – М

11 – 13 часот за презимиња од Н- Ш

Резултатите од вториот уписен рок ќе бидат објавени на 26 јуни.

Ве известуваме дека поради било какви причини ученикот не стигне во временската рамка за упис уредно ќе му бидат примени документите ,но кога ќе се створат услови пропишани со Протоколот за упис.

Учениците треба да имаат пополнети и комплетирани документи при влезот во училиштето.

Повелете во СОУ „Св.Кирил и Методиј“ – Неготино и одберете го најдоброто за вас!

Ве очекуваме!

Уписите се во тек!

Започна првиот уписен рок на 16 и 17 јуни од 07.00 до 19.00h. Повелете во СОУ „Св.Кирил и Методиј“ – Неготино и одберете го најдоброто за вас!

Ве очекуваме!


Локации за полагање на државна матура за јунски испитен рок 2020

Предметот Математика на 03.07.2020 година за сите кандидати (од цела држава) ќе се реализира во ПСУ „НОВА“, Скопје, општина Карпош.

Останатите предмети што се полагаат ќе се реализираат на следниве локации:

Сooпштение за упис на ученици во прва година при СОУ „Св.Кирил и Методиј“- Неготино за учебната 2020/21 ГОД.

 

С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА УПИС НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ПРИ  СОУ „СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ “ НЕГОТИНО ЗА УЧЕБНАТА 2020/21 ГОД.

Запишувањето на учениците  е на:

 16 и 17 јуни  2020 год  – прв рок

24 и 25 јуни 2020 год – втор рок

29 јуни 2020год трет рок

Зaпишувањето ќе се реализира според азбучен ред од презимето на ученикот,согласно со Протоколот за упис од МОН

За сите уписни денови важи следната временска рамка:

07 – 12 часот за презимиња од А – Ж

12 – 16 часот за презимиња од З – М

16 – 19 часот за презимиња од Н- Ш

 

Ве известуваме дека поради било какви причини ученикот не стигне во временската рамка за упис уредно ќе му бидат примени документите ,но кога ќе се створат услови пропишани со Протоколот за упис.

Учениците треба да имаат пополнети и комплетирани документи при влезот во училиштето.

 

Од управата на СОУ „Св.Кирил и Методиј “ Неготино

 

Формулар – пријава за упис во средно училиште во прва година во учебната 2020/2021

Почитувани идни ученици,

Пријавата за упис, од mon.gov.mk, може да се превземе на следниот линк:
Пријава_за_упис_2020-2021_година_-_мак

Истата пополнета, заедно со сите потребни документи објавени во конкурсот ја приложувате на самиот упис.

Во вркса со изборот на подрачјето подетално може да се информирате на нашата веб страница.