Резултати и прогласување на најдобрите творби пристигнати во рамки на конкурсите „Еко свет“ и „Трка со времето“

На 22.03.2021 година во рамки на обележувањето на Денот на екологијата и Денот на поезијата се случи онлајн настан на кој беа соопштени резултатите за наградените творби напишани од нашите ученици, во рамки на конкурсите на тема „Еко свет“ и „Трка со времето“.

Конкурсите ги распиша Младинската организација при СОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Неготино по иницијатива на претседателката Невенка Дишева, а под менторство на професорката Маја Којчева – Величкова. Дел од овој настан беше и директорката, Донка Јованова, која им даде поддршка на младите автори и ги извести учесниците на конкурсот дека нивниот труд е препознаен и дека ќе добијат книги и сертификати како знак на поддршка за нивната креативност и талент.

Од страна на жири комисијата составена од професори во нашето училиште, беше донесена одлука да бидат наградени следниве ученици:

1. место Јована Анѓелковска во категоријата најдобра поема;

1. место Милена Камчева во категоријата најдобар есеј;

2. место Елена Тимова во категоријата најдобар есеј;

3. место Емилија Костова во категоријата најдобар есеј;

1. место Ивона Маркова во категоријата најдобар цртеж;

2. место Ивона Дишева во категоријата најдобар цртеж;

3. место Дениса Шабанова во категоријата најдобар цртеж.

На сите учесници им се заблагодаруваме на интересот и учеството на конкурсот и им посакуваме уште многу напишани творби и успех со сите нивни идни планови!